Tema for Kirkeweekend 2022 | Lindehøj Sogn

Tema for Kirkeweekend 2022

Årets taler på Kirkeweekend 2022 er Niels Nymann Eriksen, som er præst i Apostelkirken og invandrerpræst på Vesterbro.

Niels Nymann Eriksen til tale over temaet: Undervejs med den barmhjertige samaritaner

Ingen anden enkelt tekst har haft større betydning for forståelsen af, hvad næstekærlighed betyder end lignelsen om den barmhjertige samaritaner. Men lignelsen beskriver ikke blot om vores ansvar for hinanden, men også om Guds omsorg for mennesker, mener sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen.

På årets menighedslejr udlægger han den kendte tekst ud fra tre vinkler, som tilsammen danner ramme for en forståelse for en kristen tanke om omsorg.

1. Når et medmenneske kommer i vejen

Lignelsen læst ud fra den barmhjertige samaritaners vinkel.

2. Kristus som vores næste

Kirken har fra gammel tid læst lignelsen som historien om mennesket, der faldt og blev overmandet af mørke kræfter, men blev reddet af den barmhjertige samaritaner Kristus. Vi skal lade Kristus være vores samaritaner, før vi selv skal være gode samaritaner

3. Kroværten

Kroværten tager imod de mennesker, som den barmhjertige samaritaner bringer til ham. Det handler om at tjene Gud i kald og stand.