Børnetjenesten

5 temaer og højtidsforløb i Børnetjenesten

Vi mødes i Lindehøj kirke kl. 9.30 og slutter kl 12. Der er indlagt tid i programmet til at spise de medbragte madpakker.  

Fastelavn 
Dag 1: Vi laver masker og snakker om ”Julen varer lige til påske. Nej, det er ikke sandt, for ind imellem kommer fasten (=fastelavn).” 
Dag 2: Vi snakker om udklædning, og om at vi hver især er unikke. Vi laver en ”påskekalender” og tæller ned til påske og næste besøg i kirken. 

Påske 
Dag 1: Vi hører hele kirkens historie om påske fortalt på en spændende måde. Der laves påskepynt til næste besøgs store påskemåltid. 
Dag 2: Vi tænder op i bålet og i fællesskab tilbereder vi et fantastisk påskemåltid. Maden spiser vi sammen ved et festligt pyntet påskebord og siger pænt farvel til hinanden med et skønt fællesmåltid. 

Høst 
Dag 1: Første besøg i kirken, hvor vi skal lære hinanden lidt at kende. Vi går på opdagelse i kirkerummet og snakker lidt om de ting, der er at finde (f.eks. døbefonden, orglet osv.). Vi tager hul på emnet høst og bager lækre høstkranse. 
Dag 2: Vi tager på bustur til ”Buresødal” – en økologiske bondegård, hvor vi skal høste grønsager. 

Allehelgen 
Dag 1: Vi går en tur på Birkholm kirkegård. Inden mødes vi i kirkesalen og snakker bl.a. om, hvordan en begravelse foregår, og om hvad det vil sige at sørge og at mindes. 
Dag 2: Vi snakker om, hvad vi så og hørte ved besøget på kirkegården. Vi laver ”heltelamper”, som børnene får med hjem. 

Jul 
Vi tager på en tidsrejse rundt i kirken, hvor vi hører om juleevangeliet. Og så fejrer vi, at der er en i kirken, der har fødselsdag!!! (Kun 1 besøg) 

7 gode grunde til at børnehaver skal være med

Børn og voksne får i Børnetjenesten kendskab til kulturarv og højtider. 
Børnetjenesten understøtter læringsplanerne for dagtilbud. 
Børnetjenesten er et tilbud, der er målrettet de ældste børnehavebørn. 
I Børnetjenesten er der både fokus på fællesskabet og på det enkelte barn. Børnene øver sig i at skiftes til at tale om det, de har på hjertet og på at lytte til hinanden. 
Børnene øver sociale kompetencer. 
Børnetjenesten er et forløb med plads til fordybelse. 
Børnetjenesten tilbyder oplevelser ud af huset, der er ganske gratis. 

Kontakt 

Kontakt Børnetjenestemedarbejder Heidi Svendsen på tlf. 21 91 97 94 eller på heidi.svendsen@gmail.com